TURKUAZ ALARMI








2013-2014 sezonunun trend renkleri arasında yer alan TURKUAZ, kıyafetlerde, çantalarda eteklerde hatta ojelerde bile sıkça kullanılır oldu. Hatta kolyeler bile turkuaz modası kavramında farklı tasarımları ile dikkat çekiyor. Turkuaz Modası Moda hızla gelişen, her yıl yeni modellerin, stillerin ve tarzların ortaya çıktığı büyük bir kavram. Diğer senelere nazaran bu yıl en çok dikkat çeken renklerin başında da TURKUAZ geliyor. 













Turkuaz, yahut turkuvaz yada türkuvaz olarak tabir edilen bu renk, yeşile çalan açık mavi renktir. Türkiye’nin Akdeniz sahillerinden esinlenilerek türetilmiştir. “Türk mavisi” olarak da tabir edilir. Ayrıca, Osmanlı döneminde, İznik çinilerinde yoğun olarak kullanılmıştır. Bazı hastalıkların tedavisi özellikle panik atak ve maniye eğilimli hastaların tedavisinde kullanılmıştır. 
Önemli psikiyatri hastahanelerinde turkuaz tonları hastaları rahatlamak üzere duvarların bu renklere boyanması ile kullanmaktadır. Turkuaz Kıyafet Kombinleri Peki, iç açıcı, ferah bir görünüm sağlayan turkuaz modasında, elbise, aksesuar ve kıyafetlerimizi nasıl kombin yapmalıyız? turkuaz ile hangi renkler uyumludur? sizlere ilham vermesi amacı ile galerimize örnek kombinlerden bazılarını ekledik. Resim galerisinden göz atabilirsiniz…. Kombin yaparken, yeşil, kırmızı ve mor renklerinden uzak durmalısınız. Turkuaz rengi ile daha çok pastel tonlarda renkleri, lacivert, siyah ve toz pembe renklere ağırlık vererek şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Galeride yer alan görsellere mutlaka göz atmalısınız.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder