2013-2014 SONBAHAR/KIŞ MAKYAJ TRENDLERİ



1 - KEDİ GÖZÜ MAKYAJI

Kedi gözü makyajı bu sezonun en öne çıkan makyaj trendlerinden. Sonbahar/kış sezonu podyumlarında birbirinden farklı kedi gözü makyajları görüyoruz. 60’lar dan ilham alınan klasik kedi gözü makyajını Kenzo’da görmek mümkün. Makyaj Sanatçısı Pat McGrath’la çalışan Anna Sui sıvı eyeliner ve kalemle oluşturulmuş dramatik kuyrulu kedi gözü makyajı kullanmış. Christian Dior, kedi gözüne soğuk renkler katarken; Michael Kors mankenleri kalemsiz, koyu farlarla oluşturulan kedi gözlerine sahip.

Makyaj Trendleri - Sonbahar/Kış 2013-2014
2 - KIZIL GÖLGE

Turuncu ve kızılın tonlarını bu sezon gözlerde bolca göreceğiz. Basit ama büyüleyici bir etki yakalamak isteyen Givenchy göz kapağında kullandığı parıltılı bakır tonuyla bu amacına ulaşmış.  BCBG’de kırmızımsı bir kahve tonu gözlerde doğal bir gölge yaratmak için kullanılırken; Altuzarra’nın makyaj sanatçısı Tom Pecheux, MAC’le çalışarak kızıl rengi gözün altına indiriyor ve bu makyajın, modeli enerjik gösterdiğini vurguluyor.

Makyaj Trendleri - Sonbahar/Kış 2013-2014
3 - KIRMIZI: BİR DOKU HİKAYESİ

Kırmızı dudaklar vazgeçilmez bir klasik. Sonbahar/kış sezonunda bu klasikleşmiş renge doku katarak onu modernleştiriyoruz. Podyumda Nina Ricci mat kırmızı dudaklar kullanırken, Marc by Marc Jacobs, Oscar de la Renta ve Emperio Armani gibi isimler ıslat ışıltılı kırmızıları tercih ediyor.

Makyaj Trendleri - Sonbahar/Kış 2013-2014
4 - ERİK KURUSU GÖZLER

Bahar renkleri cıvıl cıvıl maviler yeşillerdi; sonbahar ise morların mevsimi. Daha spesifik olamak gerekirse, koyu, kahveye kaçan bir mordan bahsediyorum. Nanette Lepore’de basit, neredeyse transparan kullanılan erik kurusu, Gucci’de daha yoğun katmanlar halinde ortaya çıkıyor, Oscar de la Renta ise rengi neredeyse opak bir şekilde kullanarak daha kentsel ve sofitike bir görüntü oluşturuyor.

Makyaj Trendleri - Sonbahar/Kış 2013-2014
5 - IŞILTILI GÖZLER

Biraz ışıltıyı sevmeyen kadın var mıdır? Bu sezon hepimizin gözleri ışıl ışıl olacak! Donna Karan’ın makyaj sanatçısı Charlot Tilbury simi, siyah-gri kremsi farla kullanarak iddialı bir görüntü oluşturmuş. Peter Philips, Chanel modelinin kirpiklerine platin pullar yapıştırırken, Thakoon gözlerde yoğun benekler halinde parıltı kullanmış.

Makyaj Trendleri - Sonbahar/Kış 2013-2014
6 -ŞARAP RENGİ DUDAKLAR

Sonbaharın ilk yapraklarının düşmesiyle içilen bir kadeh şarabın yerini hiçbir şey tutamaz. Bu sezon makyaj sanatçıları o sıcak, tutukulu, dayanılmaz duyguyu dudaklara aktarıyor. Vera Wang, Miu Miu, Fendi ve Louis Vuitton podyumda şarap rengi dudaklar kullanan markalar.

Makyaj Trendleri - Sonbahar/Kış 2013-2014
7 - GRİ BUĞU

Dumanlı göz makyajını unutun! Göz kapaklarında bu sene gri bitişlerle mistik bir sis hakim. Gri kullanımını, göz kapaklarından kaş kemiğine kadar gözün bir çok bölgesinde görüyoruz.  Alexander Wang, John Galliano ve Derek Lam bu modayı podyumda en iyi yorumlayan isimler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder