2013-2014 SONBAHAR / KIŞ TRENDLERİ: KAPİTONE

F.Melike Durmaz's picture

Eskimeyen kapitone 2013-2014 kış sezonunda yeniden yorumlanıyor

Yıllardır modası geçmeyen kapitone, 2013 - 2014 kışında zirveyi zorlayacak trendlerden biri... Aslında kapitone parçaları uzun senelerdir giyiyoruz. Mont ve ceketlerde kapitone ile bütünleşmiş Barbour markasına ek olarak Chanel'in klasikleşmiş kapitone çantalarını da yıllardır görüyor ve kullanıyoruz. Bu kış ise aklınıza gelebilecek her parçada kapitone var!

 

Kapitone dedikleri nedir?

En basit tanımıyla kapitone; iki kat kumaş arasına elyaf, yün, pamuk vb. gibi bir dolgu maddesinin konulmasıyla diyagonal kareler halinde dikilen kumaştır. Genellikle uyku tulumu, yatak, yatak örtüsü, ceket, yelek gibi eşyalar üretmek için kullanılır.


 

Kapitone her yerde!

Çizmeden eteğe, ayakkabıdan cekete hemen her yerde karşımıza çıkan kapitonenin en fazla kullanıldığı materyal deri... Deri dışında kumaşlarda da kullanılan kapitonenin bu sezon sweatshirt, elbise, çizme hatta telefon &iPad kılıfları ve eldivenlerde bile kullanıldığını görebilmek mümkün... Bu eskimeyen parçanın farklı kullanım şekilleri ile yeniden yorumladığını görüyoruz.
 

 

Bu sezon mutlaka bir kapitone deri ceket edinin!

Kapitone parçalardan hangisinin popüler olduğunu sorarsanız, cevabım kapitone deri ceket olur. Deri ceketlerin sezonun trend parçalarından olmasıyla, kapitone olanlarının ekstra trend olduğunu unutmayın. Kapitone deri ceketinizi sezonun hit rengi siyah, ekru, koyu mavi, metalik renkler, gri ya da pastel tonlardan yapabilirsiniz.
 


 

Kapitone parçalar her tarza uyum sağlar

Kapitone parçaları edinirken, aldığınızın zamansız bir parça olduğunu unutmayın. Çoğunlukla kıyafete  biraz spor bir hava verdiği düşünülse de bence kapitone hemen her tarza uyum gösteren bir kumaş... Bu sezon özellikle Balmain, Rebecca Minkoff, Diane von Fürstenberg ve Brian Atwood gibi markaların koleksiyonlarında önemli bir yeri olan kapitoneye yeni sezonda mutlaka şans vermelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder