SON BAHARIN MODA RENGİ ZÜMRÜT YEŞİLİ

Her yılın sonunda gelecek yılın renk trendlerini belirleyen dünyaca ünlü marka Pantone 2013 yılının rengini açıklamıştı.














2013’ün rengi ise zümrüt yeşili. Adını zümrüt taşından alan zümrüt yeşili, çok canlı, güçlü ve taze bir renk. Yeşillerin en yeşili olarak da tanımlanıyor. Denge ve ahengi simgeliyor. Lüksün ve zarafetin, renk skalasındaki iddialı simgelerinden örnekler






Pantone her sene o kadar doğru ve insanlığın ihtiyacı olan renkleri seçiyor ki tüm dünya bu renklerin enerjisi ve trendleriyle çalkalanıyor. Bu rengi seçerken nelere dikkat edildiğini ise şirket yetkilisi şöyle açıklıyor:
“Dünyada birçok sektördeki gelişmeyi, sanat koleksiyonlarını, popüler sanatçıları, seyahat rotalarını, teknolojik ilerlemeleri ve diğer sosyo-ekonomik koşulları takip ederek karar verdiklerini” söylüyor. Araştırmalara göre renkler satın alma kararını %65 oranında etkiliyor.  









Zümrüt Yeşili de eski çağlardan beri aristokrat ve gösterişli bir kesimi ifade eden bir renk olarak algılanıyor. Özellikle yüzük, küpe, kolye gibi aksesuarlarda sık sık kullanılan bir renk. Zümrüt yeşili; aynı zamanda yükselişin, yenilenmenin ve bereketin de sembolü.






Ayrıca; tarihten günümüze kadar gelen en önemli özelliği ise Aura enerji rengi de olan “yeşil”in (özellikle zümrüt yeşilinin) “şifa”yı temsil etmesi. Bu renk; kalp çakramız üzerinde sevgi hakkımızı ve şifasal gücümüzü gösteriyor. Doğayı ve doğal canlılığı ifade eden, saygı uyandıran ve dikkat çeken bu rengi seven kişilerin bağımsız, dengeli, etkili, derin ruhsallığa sahip, gizemli ve duyarlı bir kişilik yapısına sahip oldukları söyleniyor. Yeşilin müzikteki notası ise “fa”.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder