2013-2014 SONBAHAR / KIŞ TRENDLERİ: 60'LAR

60'lar rüzgarı esmeye devam ediyor

Geride bıraktığımız yaz mevsiminin moda trendlerini etkileyen 60'lar teması hiçbir yere gitmiyor! 2013/2014 sonbahar-kış sezonunu etkilemeye devam eden  60'lı yıllar sadece biraz daha modern çizgilerle yeniden yorumlanıyor. Audrey Hepburn, Twiggy, Jacqueline Kennedy ve Jane Birkin gibi 60'lı yılların stil ikonlarından etkilenen trendlerin sunduğu retro şıklığa hazır mısınız?


 

Modern tasarımlı retro parçalar60'lı yıllar her şeyiyle modada derin izler bırakmış ve etkilemiş bir zaman dilimi. Bugünlerde ise o yıllardan esinlenilen bir çok parça trendlere etki ediyor. Dize kadar hatta dizin üzerine çıkan çizmeler, shift elbiseler, mini etekler, rengarenk mantolar, kısa topuklar, geometrik desenler ve baskılar, peter pan (bebe) yakalar, puantiye, kazayağı, kareli ve çizgili parçalar, saç bantları ve göz alıcı renkler sezona damgasını vuracak parçalar arasında yer alıyor.


 

60'ların gözdesi "Shift Dress"Bu kışın en dikkat çeken trendlerinden biri 60'lı yılların gözde parçalarından olan Shift elbiseler! Genellikle kolsuz olan ve düz bir kesime sahip bu elbiseler 60'lı yıllardaki değişimin simgelerinden biri... Hemen her vücut tipine yakışan bu elbiselerin kollu modellerini de bu sezon bulabilmek mümkün. Boyu genellikle kısa kullanılan bu elbiseleri siz de 60'lı yıllarda yaşayan moda ikonları gibi rengarenk opak çoraplarla giyebilirsiniz. Soğuk havalarda kolsuz Shift elbisenizi kısa bir hırkayla tamamlamayı unutmayın!


 

Peter Pan ve Fiyonk yakalar

60'lı yıllarda elbise ve gömleklerin yakaları çok feminen, çok şıktı. Biz de bu sezon 60'lı yılların bu şıklığından payımızı alacağız ve bebe yakalı elbiseleri ya da fiyonk yakalı bluz ve gömlekleri çok sık giyeceğiz. Peter pan yakalı elbiseler bu sezonun öne çıkanlarından ve bu elbiselerde monokrom, yani siyah beyaz renklerin kullanılması dikkat çekiyor.

 
60'lı yılların aksesuarlarıDizin üzerine çıkan çorap çizmeler, yuvarlak çerçeveli güneş gözlükleri, kedi gözlükler, saç bantları, büyük kolye ve küpeler, kısa topuklu, sivri burunlu ayakkabılar, diz üstü çoraplar, deri eldivenler 60'lı yılların en önemli aksesuarları arasında yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder