SENDE RENGİNİ BUL


Tenine Ey Uygun
Renk Tonu
Nasıl Bulunur ?

''Mey biter saki kalır. Her renk solar haki kalır...'' diyor Fuzuli. Ama bizde durum biraz daha farklı işliyor, kendi stilini yaratabilmeninaltın kuralı, en önemli başlangıcı önce tenine uygun doğru renkleri bulmaktan geçiyor. 
 
Hadi itiraf edelim, biz insanlığı kıyafet ve ya aksesuar alırken ilk cezbedici tarafı her şeyden önce rengidir, daha sonra kumaşı, detayları, kullanışlılığına bakarız. Gardırobunuzu gözünüzün önüne getirin hemen, siyah renkler mi ağırlıkta, yoksa daha çok canlı renkler mi tercihiniz? Bazı renk tonları bizi daha soluk, sağlıksız gösterirken, bazı renk tonları ise daha canlı, enerjik kılar. Hatta bazı renk tonlarını kullandığımızda kendimiz daha mutlu            bilehissederiz.




PEMBE

Pembe gönlüm sende. Sevginin rengidir, neşe verir. 
 






SARI

Neşeyi, pratikliği, zekayı simgeler. Işıl ışıl en parlayan ve dikkat çekici olan renktir.








KIRMIZI 

Duygularımızı en hızlı etkileyebilen, canlandıran, bizi dinamikleştiren, ataklık ve azim veren bir renktir. Tutkulu, aktif, sempatik bir izlenim bırakır. Fark edilmek istediğiniz zamanlarda ya da iddalı ifadelerde bulunmak istediğinizde öncelikli tercih sebebidir.




SİYAH

Gücün, tutkunun, otoritenin ve zarefetin simgesidir. Ayrıca matemi, mutsuzluğu da temsil etmektedir. Kişisel renginiz ile eğer uyumlu değilse yüzünüze yakın kıyafetlerde kullamaktan kaçınınız.
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder