Moustache (Bıyık) Modası

Elbiselerden takılara, dekoraysondan tırnak sanatına, bıyık deseni gündelik hayatın vazgeçilmezleri arasında!

KADINLAR DAHA ERKEKSİ
Bir başka sebep de kadın modasındaki maskülenlik eğilimi. Bu sezon kadınlarda öne çıkan erkeksi görünümler eğlenceli bıyık aksesuarlarıyla tamamlanıyor. Genç erkekler ise metroseksüellikten sonra tekrar yükselişe geçen maço imaj trendini bıyıklarla destekliyorlar. Son zamanlarda bıyık bırakan ünlü erkekler arasında James Franco ve Brad Pitt de var.

BIYIK YENİDEN MODA
Peki ne oldu da bıyıklar gençler arasında birdenbire bu kadar popüler oldu? Bunun ilk sebeplerinden biri genel olarak gençlerin retro ve nostaljik olana duyduğu ilgi. Şu sıralar 20'li ve 30'lu yaşlarını yaşayanlar için bıyık babalarında, eski fotoğraf ve filmlerde gördükleri bir "aksesuar"dan ibaret aslında. Üstelik yüzyıllardır iklim koşullarına, dini inançlara ya da geleneklere göre şekillenen bıyıklar özellikle son yıllarda çoğu kişi tarafından demode görülüyordu. İşte bu yüzden oldukça modern görünen erkeklerin, hatta kızların bıyıklı olması düşüncesi insanları çok eğlendiriyor.
Bıyık modası nasıl başladı ?
2003 yılında, Amerika'nın Ohia eyaletinde yaşayan bir dövme sanatçısı, arkadaşlarının parmaklarına bir bıyık deseni çiziyor ve daha sonra da parmaklarını burunla ağızları arasına götürmelerini istiyordu. Çekilen fotoğraflar internet ortamında paylaşılınca, kısa bir zaman içerisinde sosyal medya tarafından yoğun bir ilgi görmeye başladı. Bundan kısa bir süre sonra 'Bıyık Modası' doğdu!
Modanın fenomeni
Eleven Paris markasının yarattığı bıyık desenli tişort baskılarında Kate Moss, Barack Obama, İggy Pop ve hatta Monalisa gibi önemli isimler yer alıyor. Bu tişörtlerin yoğun ilgi görmesinden sonra, bıyık desenlerini küpeler, saatler, sweatler ve hatta ayakkabıların üzerinde bile görmeye başladık. Hızlı bir şekilde dünyanın her tarafına yayılan bıyık deseni, moda üreticilerininde ana teması haline geldi. Bazı firmalarsa, bıyık desenini geçici dövme, tırnak yapıştırması gibi alternatif alanlarda üreterek yoğun bir talep görmeyi başardılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder