10 FARKLI SAÇ BAKIM ÖNERİSİ

 Yaz İçin10 Mükemmel Saç Bakımı Önerisi

1- Güneşin zararlı ışınlarından saçını koruyabilmek için yazın mutlaka şapka kullanmalısın. Eğer şapka kullanmayı sevmiyorsan içinde güneş koruyucu olan bir saç bakım kremi kullanmayı tercih et. Bu da olmuyorsa, son çare olarak saçına da koruyucu güneş kremi sürmeni öneririm. Dikkatt! Saçlarının yağlanmaması için daha sonra saçını iyice yıkamalısın. 2- Zaten yaz güneşiyle yeterince kuruyan saçlarımız; fön, maşa ya da düzleştirici gibi saça ısı veren aletlerle çok yıpranır. Bu yüzden saçını şekillendirmek için kullandığın sıcak makineleri yazın saçından uzak tutmalısın! Saçını doğal olarak kurumaya bırakmak, yaz aylarında, saçı fönle kurutmaktan daha sağlıklı.
3-  
Cildi nemlendirmek kadar saçı nemlendirmek te önemlidir. Yazın saçlarımız diğer mevsimlerden daha çok kurur. Bu yüzden yazın saçlarını sık sık ıslatarak nemli kalmalarını sağlamalısın.
4- Saçlarında nemliliği sağlamak için, yazın kullandığın şampuanın nemlendirme özelliği olmasına dikkat etmelisin. Ayrıca Şampuan saçı kurutan bir öğe olduğu için, yaz aylarında saçlarını çok sık şampuanlamamaya çalış!

5- Yazın en çok yaptığımız şey havuza/denize girmek! Denize girmeden önce saçlarını normal suyla ıslat. Bu yöntem denize girdiğinde saçının emeceği su miktarını, dolayısıyla da saçına girecek tuz miktarını azaltacaktır. Havuz için de saçına girecek klor miktarı azaltacak tabi...
6- Sıcak aylarda saçın normalde olduğundan daha çabuk uzar ve nemden dolayı daha çok kabarır. Sağlıklı görünen saçlar için, yaz aylarında saçını 6-8 haftada bir kesmelisin.
7- Sağlıklı, parlak saçlara sahip olmanın yolu yediğin yiyeceklerden geçiyor.  Bol bol meyve ve sebze tüketmeye dikkat et. Ayrıca fıstık, ceviz gibi kuruyemişler ve baklagiller saçı güçlendiren yiyeceklerden. Ve tabi ki bol bol su iç!!!!!!
8- Saçını soğuk suyla yıka! Sıcak su özellikle yaz aylarında saça zarar verirken; soğuk su nemi saçın içine hapsederek saça parlaklık kazandırır.
9- Saç diplerine günde birkaç dakika masaj yapmaya çalış. Bu, saç derinde sürekli bir dolaşım yaratarak, kuru/ölü derinin dışarı atılmasını sağlar. Aynı zamanda kepek oluşumunu engeller.
10- Yağlı saçlara sahipsen, yazın saç uçların kuru, saç diplerin yağlıysa; sadece saç uçlarında nemlendirici saç serumu kullanmalısın. Saç diplerinde ise her zamanki gibi yağlanmaya karşı etkili şampuan kullanabilirsin. Unutma saçının farklı özellikler gösteren bölgelerine, farklı bölgesel bakımlar uygulamalısın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder