HIRKA MODASI

İŞTE sonbaharın bir diğer vazgeçilmezi hırkalar....dökümlü kazaklar...çok ama çok severim hırka giymeyi..ve giyildiğini görmeyi...
bu kombinler size yardımcı olur umarım.

artık kasımda geldi...yazlıklar kaldırılırken ...yavaş yavaşsonbahar kış alışverişleri yapılmaya başlandı..


.buyrun sizin için trend olacak hırka modelleri  beğenmeniz dileğiyle..



Renkli Pantolon Modası











Bir süredir devam eden renkli pantolon modası 2014 yılın da yine modaseverlerle buluşuyor. Jeans modellerinden bol ve dar kesim bayan pantolon modellerine kadar birçok renkli pantolon tasarımı ünlü markaların koleksiyonlarında yerini almaya devam ediyor.


Şimdiye kadar herhangi bir renkli pantolon almamış olabilirsiniz yada her zamanki çizginizden çıkıp farklılık yaratmak adına renkli pantolon edindiniz ama bu tür pantolonları nasıl kombin edeceğinizi bilmiyor olabilirsiniz.








Aslın da bu iş sandığınız kadar zor değil. Renkli pantolon üzerine onumu bunumu giysem diye düşünmeyin. Günümüz de artık canlı ve zıt renklerin birlikte kombin edildiğini düşünecek olursak sizlere ufak tefek bazı tüyolar verebilirim..

Eğer sahip olduğunuz renkli pantolon modeli bol paça ve geniş kesimse üzerine özellikle dar kesim ve vücuda oturan bluzları tercih edebilirsiniz. Renk konusuna gelince çok fazla düşünmenize gerek yok tamamen birbirinden farklı zıt renkleri rahatlıkla kombine edebilirsiniz. Renkli jeans modellerinin üzerine yine dediğim gibi istediğiniz şekilde bir bluz altına eğer babet yada spor ayakkabı tercih ederseniz kıyafetiniz spor olarak kombin olacaktır. Eğer yüksek topuklu bir ayakkabı tercih ederseniz son derece şık bir kombine dönüşecektir. Ben mesela slim renkli pantolon altına yüksek topuklu ayakkabı modelleri çok yakıştırıyorum. Fiziğinizi ön plana çıkarmak istiyorsanız tamamen topuklu tercih ederek renkli slimlerinizi kombin yapabilirsiniz.





Tek renk yada koyu renklerde pantolon çizginizden artık çıkmanın zamanı geldi. Renkli pantolonları yaz kış her mevsim rahatlıkla kombin ederek kullanabilirsiniz. Özellikle 2013 yazın da bol paça renkli pantolonlar çok moda. Beğendiğiniz ve size uygun gelecek renkleri bugünlerde yapacağınız alışverişlerinizde tercih ederek elbise dolabınızda yeni imajınız için yer açmanın zamanı geldi;)

Ünlülerin de tercih ettiği renkli pantolonların kombin örneklerini daha yakından görmek isteyenleri galerimize bekliyoruz. Galerimizde birçok model ve renkteki pantolon kombinlerini daha yakından görüp inceleyebilir ve farklı fikirler edinebilirsiniz.

TURKUAZ ALARMI








2013-2014 sezonunun trend renkleri arasında yer alan TURKUAZ, kıyafetlerde, çantalarda eteklerde hatta ojelerde bile sıkça kullanılır oldu. Hatta kolyeler bile turkuaz modası kavramında farklı tasarımları ile dikkat çekiyor. Turkuaz Modası Moda hızla gelişen, her yıl yeni modellerin, stillerin ve tarzların ortaya çıktığı büyük bir kavram. Diğer senelere nazaran bu yıl en çok dikkat çeken renklerin başında da TURKUAZ geliyor. 













Turkuaz, yahut turkuvaz yada türkuvaz olarak tabir edilen bu renk, yeşile çalan açık mavi renktir. Türkiye’nin Akdeniz sahillerinden esinlenilerek türetilmiştir. “Türk mavisi” olarak da tabir edilir. Ayrıca, Osmanlı döneminde, İznik çinilerinde yoğun olarak kullanılmıştır. Bazı hastalıkların tedavisi özellikle panik atak ve maniye eğilimli hastaların tedavisinde kullanılmıştır. 
Önemli psikiyatri hastahanelerinde turkuaz tonları hastaları rahatlamak üzere duvarların bu renklere boyanması ile kullanmaktadır. Turkuaz Kıyafet Kombinleri Peki, iç açıcı, ferah bir görünüm sağlayan turkuaz modasında, elbise, aksesuar ve kıyafetlerimizi nasıl kombin yapmalıyız? turkuaz ile hangi renkler uyumludur? sizlere ilham vermesi amacı ile galerimize örnek kombinlerden bazılarını ekledik. Resim galerisinden göz atabilirsiniz…. Kombin yaparken, yeşil, kırmızı ve mor renklerinden uzak durmalısınız. Turkuaz rengi ile daha çok pastel tonlarda renkleri, lacivert, siyah ve toz pembe renklere ağırlık vererek şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Galeride yer alan görsellere mutlaka göz atmalısınız.




ÇİÇEK DESENLİ KIYAFETLER

Giydiğiniz zaman size enerji veren bu deseni kullanmak oldukça basit. İsterseniz bir pantolonda isterseniz ipek bir bluzda kullanabilirsiniz. Yalnız bir şart var kombininizi tamamlayan diğer parçaları tek renk seçmelisiniz. Mesela bluzunuzdaki çiçeklere bakın içinden bir renk seçin ve o renkte etek tercih edin.Tabi modada hep istisnalar vardır.Bazen de iki ayrı çiçek desenli elbiseyi bir araya getirmek mümkün.Renk tonları birbirine yakın veya  açık  koyu tonda olan parçaları da kullanarak bambaşka bir görüntü elde edebilirsiniz.



Triko modası için ipuçları








Bu kış triko modelleri sınır tanımıyor. İnce ya da kalın örgülü trikolar, mini elbiseden pantolona her yerde karşımıza çıkarak, soğuk kış günlerini ısıtıyor

Triko bu kış altın çağını yaşıyor. Her zaman görmeye alışık olduğumuz triko hırka ve kazaklara, bu kez pantolonlar, ceketle, elbiseler de eşlik ediyor. Sıcacık tutan trikolar, kullanım rahatlığı bakımından da oldukça ilgi görüyor. Spor, şık ya da feminen, üstelik trikolarla istediğiniz tarzı yaratmak da mümkün oluyor. Siz sadece hangi trikoyu nasıl kullanmanız gerektiğini bilin yeter. İşte bu yılın en gözde parçası olan trikolar için önerilerimiz...

* İnce örgü triko kazakları rahatlıkla her yere giyebilirsiniz. Yeni sezonda size tavsiyemiz, özellikle parlak yeşil, turuncu, sarı, mor gibi canlı renkte olanları tercih etmeniz. Triko modasına biraz renk, eğlence ve coşku katmanın hiçbir sakıncası yok.






* Balıkçı yaka, siyah triko bir kazak, 'klasikler' arasındaki yerini çoktan aldı bile. Siz de kaliteli ve iyi kesim bir siyah balıkçıya asla "Hayır," demeyin.







* Yeni sezonda kalın örgülü trikolar başı çekiyor. Mutlaka uzun bir hırka ya da mini elbise edinmenizi öneriyoruz. Uzun hırkaları, kaban niyetine dekullanabilirsiniz. Mini triko elbiseleri ise tayt ya da kalın opak çorapla deneyin. Hem çok rahat ve kullanışlı, hem de göz kamaştırıcı!


* 'Kat kat' modasını ihmal etmeyin. Buna uyum sağlamak için, trikoları üst üste giyebilirsiniz. İnce bir triko üzerine, kalın örgü başka bir triko giyin. Dilerseniz üzerine de bol kesim bir triko daha!


























* Bu sezon seçiminizi yaparken cesur olun. Belki de daha önce hiç denemediğiniz, farklı kesim ve modellerdeki trikoları tercih edin.

* Geçen yılın gözdesi bolero, bu kış da hayatımızda olmaya devam ediyor. Mini triko hırkalar ve bolerolardan, canlı renkte olanları tercih edin.




















* Triko modası aksesuarda da unutulmamış. Bir bere ya da atkıyla da modaya ayak uydurmak mümkün.* Kalın örgü triko hırka ve kazakların, ne kadar kullanışlı olduğunu da unutmayın. Jean ya da taytla spor bir tarz yaratabilir, isterseniz de ince bir şifon etekle giyeceğiniz trikoyla, şık ve çarpıcı bir kadına dönüşebilirsiniz.

TRİKO TAYT MODASI





Son yıllarda fazlasıyla rağbet gören taytlar, artık kadınların vazgeçilmezi haline gelmeye başladı. Bir bluz ya da gömlek gördüğümüzde “Altına taytı da giydim mi ohh miss!” gibi tepkiler verdirecek ne yaptı bu taytlar diye düşünürken; aklıma ilk gelen tabiki rahatlığı. Fermuar yok! Düğme yok! İçinde bunalmak, sıkılmak yok! Siz onun şeklini almıyorsunuz, o sizin şeklinizi alıyor. Daha ne olsun kızlar?

Taytlar geçtiğimiz yıllarda belki de sadece evde giyilen, dışarıda nadir insanın giydiği, hatta doğruyu söylemek gerekirse çoğu kişinin üşümemek için pantolonunun içine giydiği bir öğeydi. Şimdi ise başlı başlı bir kıyafet öğemiz hâlini aldı. Çorap giyer gibi taytımızı giyip üstüne de bir bluz atıyoruz ve bu kadar. 2013 tayt modası tayt giymeyi sevenen hanımları büyülemeye devam ediyor. En şık spor tayt modelleri hanımları bekliyor.







Deri trendi

2013 baharının en gözde moda trendlerinden olan deri, sadece temel kahve ve siyah renkleri ile sınırlı kalmadan farklı renklerde, farklı stillerde ve formlarda önümüzdeki sezonda  da vazgeçilmezimiz olacak. Kimi zaman zımbalarla asi bir görünüm yaratırken, kimi zaman da kırmızı ve siyahın hakimiyetinde kullananlara seksi bir hava katacak. Görünene o ki, 1960’ların büyük deri modası, 2013 yılında ayni ihtişamıyla kendini tekrarladı.

DERİ TAYTLAR

deri tayt modelleri, deri tayt kombinleri, deri tayt nasıl giyilir Deri taytlar bana göre asla modası geçmeyen ve geçmeyecek bir giyim stili... Bir bayanı olduğundan çok daha çekici ve vamp hale çeviren deri tayt pantolonlar için özellikle öncelikle fiziğinizin buna uygun olup olmadığını gözden geçirmeniz gerekiyor. Bacaklarınız düzgün bir yapıya sahipse hele birde uzunsa deri tayt pantolonları giymeniz için bir engeliniz bulunmuyor. Bu demek değildirki kilolu bayanlar tayt giyemez ama kiloları biraz daha öne çıkaran ve vücudu saran pantolonlarla fiziğiniz ön plana çıkacağı için belkide şık olmak isterken görüntü fiyasko olacaktır. Birçok ünlü dünya starının da vazgeçemediği deri tayt pantolonları nasıl giyerim diye düşünenler için sizlere deri tayt kombin örneklerini sunuyorum. Sizlere fikir olacak bu kombinlerle malum kış aylarında rahatlıkla giyebileceğiniz deri taytlarla kendi stilinizi kendiniz yaratabilirsiniz



2013-2014 PUANTİYE MODASI

Nostaljik puantiye bu kış yine moda

1950'li ve 60'lı yılların en önemli desenlerinden olan puantiye, 2013-2014 sonbahar/kış sezonunda yeniden moda oluyor. Aslında hemen hemen her sezon kendini yenileyerek ortaya çıkan bu trend, özellikle siyah ve beyaz renklerde klasikleşmiş bir desen olmuş. Bu deseni sevenler için güzel haber: Puantiye desen, bu kış elbiseden ayakkabıya bir çok giyim parçasında yerini alıyor.

Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Twigy ve daha sayamadığımız bir çok stil ikonunun favorisi olan, her daim nostaljik ve feminen bir görüntü veren puantiye desen giyene eforsuz bir şıklık vaadediyor. Bu şık desenin sade bu kış değil, önümüzdeki yaz sezonunda da trend olacağını şimdiden söyleyelim.

Puantiye parçaları nasıl giymeli?
1- Puantiye pantolon ve bluz: Puantiye bir pantolon ya da bluz verdiği şık havayla bu sezon favorilerinizden biri olabilir.Özellikle armut tipi vücudunuz varsa ve basen, bacak bölgenizdeki fazlalıklardan şikayetçiyseniz puantiye bluzlardan yardım alabilirsiniz. Dikkat üst tarafınıza çekileceğinden daha ince görünmeniz mümkün olacak.
Tabi bu şekilde giyinirken tek renk bir etek ya da pantolon seçmeyi unutmayın.

GÜNÜN STİL ÖNERİSİ: KATE BECKINSALE


Bugün günün stil önerisinde; anne ve babası gibi oyuncu olmayı tercih eden, 1973 doğumlu bir İngiliz güzel olan Kate Beckinsale sokak stli ile ilham kaynağımız oluyor.

GÜNÜN STİL ÖNERİSİ: POPPY DELEVİNGNE

Bugün günün stil önerisinde; 1986 doğumlu olan, dün de sevgili kardeşi Cara Delevingne'yi günün stilinde ağırladığımız, ünlü İngiliz model Poppy Delevingnesokak stili ile ilham kaynağımız oluyor.
 Poppy Develingne - Günün Stil Önerisi

2013-2014 SONBAHAR/KIŞ TRENDLERİ


2013-2014 Sonbahar/Kış Trendleri                                                                                                  Kış sezonu trendleri birbirinden güzel temalardan oluşuyor. 2013-2014 Sonbahar/Kış trendlerinde öne çıkan trendlere göz attığımızda, çoğu temanın bizleri geçmişe doğru zaman yolculuğuna çıkardığını söylemek gerek... "Peki geleceğe yolculuk yok mu?" derseniz, o da var. Bir çok farklı eğilimin aynı anda buluştuğu 2013-2014 Sonbahar/Kış sezonunda eminim herkesin çok seveceğini düşündüğümüz bir çok trend var!

GÜNÜN STİL ÖNERİSİ: JENNIFER LOPEZ


Bugün günün stil önerisinde; 1969 doğumlu, Amerikalı, oyuncu, dansçı, moda tasarımcısı, şarkıcı ve anne olan Latin müziğinin en önemli kadın öncülerinden Jennifer Lopez sokak stili ile ilham kaynağımız oluyor.

TAYT MODASI

TAYT DEDİĞİNİZDE AKLINIZA NE GELİYOR?

Mevsimsel farklılığı gözetmeden hepimizin sonbahar, kış ya da ilkbahar mevsimlerinde sıkça giydiği taytlar; hem şık, hem de rahat. Gece ya da gündüz ayrımı yapmadan giydiğimiz taytların, son zamanlardaki çeşitliliği ise hepimizin başını döndürmüş durumda.Tayt dediğimizde aklımıza gelen çeşitlilik karar vermemizi zorlaştırıyor. Özellikle Amerika’da ünlü tasarımcılar bu alanda kendilerini oldukça geliştirmiş durumda.
Tayt modelleri arasında birbirinden şık tayt modelleri bulunmaktadır. Bu modeller arasından istediğiniz taytları seçerek çok uygun fiyatlara sahip olabilirsiniz. Ayrıca sizler için oluşturulmuş olan internet sitelerinden beğendiğiniz tayt modelini seçerek sipariş verebilirsiniz.
Son zamanlarda çizgili desenler çok moda olduğu için tayt modelleri de bu durumdan nasibini alarak kendilerini yenilemeyi bilmişlerdir. Bu çizgili olan tayt modellerini çok şık tuniklerle kombin ederek kullanabilirsiniz. Ayrıca çizgili ve karışık olan modelleri tercih etmeyen kadınlar için de birbirinden farklı renklerde bulunan düz tayt modelleri de oluşturulmuştur. İŞte sizin için seçtiğimiz tayt modellerinden bazıları;

2013-2014 Kış Sezonu Bayan Hırka Modelleri

Kıraçmoda bayan giyim sektörünün gözde markaları arasına girmekte hızlı hareket eden, şık bir giyim markası. Kıraç Moda markasına ait, bayan gömlek, kazak, hırka ve diğer ürün modellerine sitemizden (www.kiracmoda.com)bakabilirsiniz. Kıraç moda hırka ve kıyafet fiyatları ve 2013-2014 sezonuna ait giyim tekstili ürünlerine göz atabilirsiniz. 
Büyük Düğmeli Hırka 29,90 tl

Koyu Kahve Japone Kol Hırka 29,90 tl

Kırmızı Japone Kol Hırka 29,90 tl

2013 YAZ EN ÇOK TERCİH EDİLEN ELBİSE MODELLERİ

2013 yaz sezonunda moda her ne kadar siyah ve beyaz hakimiyetinde başlamış olsada, mint yeşiller, neonlar, tropikal etkiler, floral ve geometrik desenler, metalikler ve danteller ile son buldu.Şimdi gelin 2013 yazının en çok tercih edilen elbiselerine göz atalım. 
İşte benim en beğendiğim 2013 yaz; en iyi 10 elbise modeli! 

STİLİNİZDEN ÖDÜN VERMEDEN, YAĞMURLU HAVALARDA NASIL HAYATTA KALABİLİRSİNİZ?


Hayatta kalma savaşında en önemli üç şey; şemsiye, yağmurluk ve tabi ki yağmur çizmesi. Ama yinede 'havalar nasıl olursa olsun sizin havanız güzel olsun!' :) 

DUMANLI GÖZ MAKYAJI NASIL YAPILIR?

DUMANLI GÖZ MAKYAJI

Dumanlı Göz Makyajının Sırları

Daha önce ki yazılarımızda da göz makyajının öneminden bahsetmiştik. O yüzden sözü fazla uzatmayalım diyoruz ve iddalı ve seksi bir görünüm için, herkesin uygulamak istediği ama nasıl yapıldığını bilmediği ''smokey eyes'' yani ''dumanlı göz makyajının'' tüm incelikli detaylarını anlatıyoruz. Sanki saatlerce uğraşacakmışsınız gibi görünsede aslında son derece basit, sadece yapmanız gerekenleri öğrenmelisiz. İşte son zamanların adım adım en moda, dumanlı göz makyajının sırları..